Ohita navigaatio

Päätöksiä ja uusia alkuja

Työuralla ja elämässä on monia vaiheita, joissa pääsemme ja joudumme tekemään päätöksiä. Päätöksiä tarvitaan, sillä niillä vältetään ajelehtiminen ja vaikutetaan tulevaisuuteen. 

 

Päätösten tekeminen on toisinaan helppoa ja toisinaan vaikeaa. Itsestäni päättäminen tuntuu joskus turhan vaikealta. Viime vuonna sain kuitenkin päätettyä, etten enää jatka OAJ Pohjanmaan somevastaavana enkä tiedottajana. Vuoden 2023 lopussa irrottauduin myös Isonkyrön kunnan hyvinvointilautakunnan puheenjohtajuudesta.

 

Nämä kaikki toimet ovat olleet omalla tavalla antoisia siksi, että olen saanut tehdä yhteistyötä monien osaavien ja innostuneiden ihmisten kanssa ja oppia heiltä uutta. Somevastaavana eri somealustojen hallintaa, käyttöä ja kampanjankin vetämistä tuli kokeiltua. Digilaitteet tuntuvat mahdollistavan loputtoman määrän vaihtoehtoisia sisällön tuottamisen tapoja, ja yhteistyössä niiden opettelu alkaa muistuttamaan opiskeluaikoja, jolloin apu usein löytyi luokasta. Tiedottajan pestin kautta tuli perehdyttyä paremmin esimerkiksi useisiin yhteistyön mahdollistamiin alustoihin, Teamsiin, Howspaceen, WordPressiin ja Google Driveen. Ja puheenjohtajuus opettaa asioita valmistellessa omista ja muiden työtavoista yhtä ja toista mielenkiintoista.

 

Jos ja kun elämässä on tilaa yhdistys- ja luottamustoimille, suosittelen niitä lämpimästi. Ne kartuttavat osaamista, kunhan vielä oppii tunnistamaan ja sanoittamaan osaamisensa, mikä ei ole aina helppoa. Moni asia tuntuu ja näyttää itsestäänselvältä mutta vaatii sitten kuitenkin oman paneutumisensa.

 

On kuitenkin päästettävä irti, jotta syntyy aikaa ja tilaa uudelle ja uuden oppimiselle. Ja mikä parasta ja toivottavinta, kun yksi irrottautuu itselleen tutuksi käyneestä tehtävästä, syntyy tilaisuuksia uusille ihmisille, jotka vievät projekteja eteenpäin ja jotka pääsevät oppimaan uutta. Yhden ihmisen päätös on vaikuttava. Päätöksillä on seurauksia.

 

Toivotan kaikille hyvää uutta vuotta ja hyviä päätöksiä!

 

Heli Katajamäki

YLL-jaoston puheenjohtaja

OAJ Pohjanmaa

Tapahtumat

Tapahtuma | 7.3.2024

Kutsu Jäsenilta 7.3.2023

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 7800

Oikopolut