Ohita navigaatio

Aktiivinen syksy opettajayhdistyksessä?

Reilu vuosi sitten, maaliskuun 16. päivänä 2020, seurasimme kaikki pääministeri Marinin lehdistötilaisuutta, jossa hän totesi Suomeen poikkeusolosuhteet. Muistamme varmasti kaikki, miltä se tuntui. Mietimme, miltä tulevat viikot näyttäisivät. Ehkä virus on nopeasti ohi? Viimeistään toukokuussa voimme taas palata normaaliin! Onneksi emme tuolloin vielä tienneet, millainen vuosi oli tulossa.

Harva meistä on kokenut sotaa ja katastrofeja. Olemme onnekkaita siksi, että olemme saaneet elää rauhanomaisissa oloissa ja hyvin toimivassa yhteiskunnassa. Tämän kannalta kulunut vuosi on ollut erilainen. Elettyämme vuoden koronan ehdoilla olemme sopeutuneet siihen, ettei mitään tapahtumia järjestetä. Tapaamme paljon vähemmän muita ihmisiä ja kaupassa on vaikea tunnistaa ihmisiä kasvomaskien takaa. Suhtaudumme tavallaan vihamielisesti omaan ympäristöömme ja ympärillämme oleviin ihmisiin.

Kirjoittaessani tätä postausta media varoittaa meitä edelleen tilanteesta. Meitä pyydetään edelleen pitämään etäisyyttä ja tapaamaan vain oman perheen jäseniä ja käyttämään kasvomaskia. Ensimmäistä kertaa pitkään aikaan saamme kuitenkin kuulla myös selviä toivoa antavia viestejä: Rokotukset edistyvät, sairaalahoidossa olevien määrä laskee, esiintyvyys laskee! Viranomaiset ovat jopa sanoneet, että kesästä voi tulla melko normaali.

Ihmiset eivät viihdy yksin, haluamme olla yhdessä. Toivomme kaikki, että voimme syksyllä palata normaalimpaan elämään. Tässä yhteydessä haluaisinkin nostaa esiin opettajayhdistyksen merkityksen. Opettajayhdistyksen päätehtäviin kuuluu valvoa jäsenien ammatillista etua, mutta ammattiyhdistyksen välillisenä tehtävänä on myös lisätä jäsentensä yhteisöllisyyttä. Eri opettajayhdistyksillä on eri perinteitä ja ne järjestävät erilaisia vuosittaisia tapaamisia. Viimeisen vuoden aikana on ymmärrettävästi järjestetty vain välttämättömiä tilaisuuksia. Nyt kaikilla Pohjanmaan opettajayhdistyksillä on kuitenkin oiva tilaisuus nousta esiin ja korvata osa menetetystä yhteisöllisyydestä. Myös OAJ Pohjanmaalla on mahdollisuus tukea paikallisia opettajayhdistyksiä. Kehotan kaikkia Pohjanmaan hallituksia aloittamaan syksyn tilaisuuksien suunnittelun! Palauttakaa perinteenne ja keksikää lisää aktiviteetteja ja tilaisuuksia! Ja ole aktiivisesti yhteydessä OAJ Pohjanmaan hallitukseen, niin voimme tukea oman yhdistyksesi paikallista toimintaa parhaalla mahdollisella tavalla!

Simon Ekstrand
OAJ Pohjanmaan hallituksen jäsen

Tapahtumat

Tapahtuma | 7.3.2024

Kutsu Jäsenilta 7.3.2023

Yhdistyksemme

Alueyhdistys toimii OAJ:n paikallisyhdistysten sekä ala- ja oppilaitoskohtaisten jäsenyhdistystensä edunvalvonnan ja koulutuksen tukena. Alueyhdistyksen jäsenyhdistyksissä on yhteensä n. 7800

Oikopolut